Praatsessie heeft na tirade toch nog effect - S.V. De Rijp - Voetbalvereniging in de Rijp

Praatsessie heeft na tirade toch nog effect

Praatsessie heeft na tirade toch nog effect

5 december 2022 12:30


Na een zeer matige eerste helft van SV De Rijp 1 ging trainer Martin de Groot bij een 0-0 stand tijdens de rust furieus tekeer in de kleedkamer. Niets, maar dan ook niets had hij teruggezien van de praatsessie op dinsdag. In de kleedkamer naast De Rijp keken de Hugo Boys elkaar verschrikt aan. ‘Wat is daar in hemelsnaam aan de hand?’, vroegen de spelers zich af. De tirade was door de muur te horen.

De donderspeech van De Groot miste zijn effect niet. In de tweede helft kwam er een ander SV De Rijp in het veld dat direct het initiatief naar zich toetrok en op zoek ging naar de overwinning. De beloning kwam in de 88ste minuut. Een afgeslagen bal uit een corner van Thom Rijser viel voor de voeten van Valentijn Jonk die van grote afstand op het doel vuurde. Een verdediger van de Hugo Boys probeerde de bal op de lijn nog weg te werken, maar kon de treffer niet voorkomen. De euforie was groot. Zelfs doelman Jos Timmer, die foutloos en overtuigend had gekeept, vloog naar de cornervlag om daar deelgenoot te worden van het feestje.

Zand
De Groot besefte achteraf dat zijn ploeg dit nodig had. Na een goede, veelbelovende start van het seizoen, was er zand in de machine geraakt van De Rijp. Niets bleek er nog over van het hoog druk zetten en het aanvallende spel waarmee de Walvisvaarders de herfstmaanden tegemoet gingen. Aangezien hij vindt dat spelers elkaar de waarheid niet durven te zeggen, besloot De Groot de hoofdmacht vorige week dinsdag in de selectiekamer op te sluiten. Zelf trok hij na een kort betoog de deur achter zich dicht. Toen hij na een uur terugkeerde, werd hem verzocht nog even buiten te wachten. Ze waren nog niet klaar met hun onderlinge discussies. Dat vond De Groot een goed teken.

Hoe onaangenaam verrast was de oefenmeester dan ook toen hij op de natuurgrasmat van Hugo Boys geen enkele verbetering zag. De Rijp liet zich in de eerste helft angstig terugdrukken op eigen helft. Goed, aanvoerder Piet Blokdijk (weekend weg) en spits Nick Visser (onder de antibiotica vanwege een ontstoken arm) ontbraken. Maar dat mocht geen excuus zijn voor het slappe optreden. Teleurstellend ook voor de meegereisde trouwe supporters.

Aanhang
Op de tribune en rondom het veld had vrijwel alleen de aanhang uit Graft-De Rijp plaatsgenomen. Zij trotseerden de koude voor hun favoriete ploeg en verdienden absoluut een beter en strijdvaardiger team. Arnout van Oers miste niettemin de mogelijkheid om na een vrije trap van Thom al in de derde minuut de score te openen. En de gelegenheidsspits zelf verzuimde op doel te schieten toen hij een keer in de zestien opstoomde. Daarmee was alles ook wel gezegd over het eerste bedrijf.

Maar in de tweede helft toonde De Rijp beterschap. Er kwam meer vuur in het spel en nadrukkelijker werd de aanval gezocht. Ondertussen hield de verdediging prima stand. De van een blessure teruggekeerde Patrick Brouwer speelde in het centrum een uitstekende wedstrijd. Maar ook rechtsback Beau van Leeuwen won op karakter menig duel. De Groot prees tevens Tim Deitmers die zich op het middenveld een slag in de rondte werkte. De ex-speler van De Zouaven had op de doellijn de bal zelfs een keer voor het inschieten, maar dat ging nog mis. En zijn broer Stijn, die inviel, zag een schot met kunst- en vliegwerk gestopt door Hugo Boys-doelman Kevin Vanblarcum die bij Jong Holland onder de lat heeft gestaan. Thom kwam in de extra tijd opnieuw vrij voor het doel, legde onnodig de bal breed en zag de kans op 0-2 in rook opgaan.

Of het lek werkelijk boven is bij SV De Rijp zal zondag moeten blijken. Ondanks het Midwinterfeest komt Limmen dan op bezoek in ons afgegrendelde dorp. De koploper van de Derde Klasse B heeft na tien duels nog geen punt verloren…

Erik Oudshoorn.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!