Facebook Toestaan Niet toestaan

Koppositie lonkt voor Walvisvaarders

27 november 2023 20:45

Na de riante 4-1 overwinning op Zaandijk ligt de weg voor SV De Rijp 1 open naar de koppositie in de Vierde Klasse B. De ploeg van trainer Martin de Groot is door dit resultaat met stip gestegen naar de derde plek, mede dankzij het uitstekende doelsaldo. Om verder te klimmen is zondag een overwinning nodig bij en tegen Rood-Wit Zaanstad. De huidige koploper won overigens maar nipt met 0-1 bij KGB. Het valt verder op dat Rood-Wit al drie duels verloor, SV De Rijp slechts een (bij De Valken).

In het treffen met Zaandijk toonden de Walvisvaarders veerkracht. Tegen de verhouding in kwam De Rijp kort voor rust op achterstand door een ingestudeerde vrije trap op de rand van het zestienmetergebied. Dat was na vijf opgelegde kansen van de thuisploeg. Het antwoord volgde nu echter snel: uit een voorzet van Piet Blokdijk maakte Stijn Deitmers de gelijkmaker.

In de tweede helft nam De Rijp afstand. Een voorzet van Arnout van Oers werd door clubtopscorer Nick Visser met een halve omhaal in een doelpunt omgezet. Gerrie Reinder, de negentienjarige aanwinst uit Emmen, stond aan de basis van de 3-1. Rick Waal, die de laatste weken zo goed op schot is, trof weer doel. En de eindstand werd bepaald door zijn broer Robbert. Na afloop van het teleurstellende gelijkspel bij MOC zei De Groot dat er ‘nog niets aan de hand is’. Hij zou weleens gelijk kunnen krijgen.