Plus/Ranko Warmdraaitoernooi 25 en 27 augustus - S.V. De Rijp - Voetbalvereniging in de Rijp

Plus/Ranko Warmdraaitoernooi 25 en 27 augustus

Plus/Ranko Warmdraaitoernooi 25 en 27 augustus

21 augustus 2023 22:30


Revanche der degradanten

Het was zo mooi geweest als de 24ste editie van het Plus/Ranko Warmdraaitoernooi de primeur had gehad van het nieuwe kunstgrasveld van gastheer SV De Rijp. Helaas is de uitvoerder er niet in geslaagd de vernieuwde bovenlaag volgens afspraak tijdig aan te brengen. De natte julimaand zou de oorzaak zijn. Maar niet getreurd, alle wedstrijden worden nu gespeeld op de natuurgrasvelden die er prima bijliggen.

Toernooidirecteur Martin Effting is het ook dit jaar weer gelukt interessante deelnemers te strikken voor de traditionele ouverture van het amateurseizoen. En evenals vorig jaar dingen zes clubs mee om de hoofdprijs. Op de tweede dag, zondag 27 augustus, is er ook een ochtendprogramma met tweede elftallen. De wedstrijden duren twee keer 35 minuten en de punten van de A- en B-elftallen worden bij elkaar opgeteld.

Er nemen dit jaar opvallend veel degradanten deel. Inherent misschien ook aan de vermaledijde versnelde degradatieregeling die de KNVB voor het afgelopen seizoen en de komende voetbaljaargang in petto had. FC Uitgeest kwam met veertien punten niet verder dan de voorlaatste plaats in de sterke Eerste Klasse A en doet een stap terug naar de Tweede Klasse. SEW eindigde eveneens voorlaatste, in 2A, en degradeerde direct naar de Derde Klasse. Daar is het komend seizoen ingedeeld bij Always Forward dat op een punt de titel moest laten aan Flevo en in de nacompetitie werd uitgeschakeld door Schagen United.

We kennen het verhaal van SV De Rijp dat als negende in de Derde Klasse B eindigde en in de play-offs het onderspit delfde tegen RCZ. Ilpendam was in de reguliere competitie al afgedaald naar de Vierde Klasse. Tijdens het Warmdraaitoernooi kunnen de degradanten alvast een voorschot nemen op hun revanche.

Always Forward uit Hoorn degradeerde dan wel niet, maar heeft toch wat goed te maken. De gedoodverfde titelkandidaat liet het in de slotfase van het vorig seizoen lelijk liggen. Het team van trainer Egidio Oude Groen lijkt aardig versterkt met onder anderen twee spelers van Purmersteijn: Floris Coffeng en Niels Post. Het zal komend seizoen ongetwijfeld een nieuwe poging wagen hogerop te komen. Een club met ruim twaalfhonderd leden zou daarmee niet boven zijn stand leven.

Maar Forward ontmoet komend seizoen in SEW een andere ambitieuze West-Friese ploeg die erop gebrand zal zijn terug te keren naar de Tweede Klasse. Er vonden aardig wat mutaties plaats in de selectie van Jeroen Slaager. Zo kwam Noël Groote van AFC ’34. Always Forward en SEW uit Nibbixwoud ontmoeten elkaar alvast vrijdag 25 augustus voor de eerste keer om 20.45 uur op het B-veld.

Veelvuldig winnaar FC Purmerend bijt dus het spits af tegen SV Ilpendam. En dat wordt een weerzien met een oude bekende: Peter van der Zwaan. Na een mislukt avontuur bij ZVC ’22 is de ex-trainer van SV De Rijp neergestreken bij een andere dorpsclub die toevallig ook nog het 75-jarig jubileum viert. Van der Zwaan is de opvolger van Johnny Merks die in december 2022 vanwege privéomstandigheden afhaakte.

Over interessante trainerswissels gesproken, Johan Rutz verruilde De Zouaven, dat degradeerde uit de Vierde Divisie, voor FC Uitgeest. En niet geheel toevallig werd hij gevolgd door neefje Kane Rutz die de overstap maakte vanuit ZOB. ‘Snel, blijft gaan en is hongerig voor de goal’, rapporteerden de scouts over de negentienjarige spits uit Purmerend. In het Warmdraaitoernooi zou hij voor het eerst zijn kunsten kunnen vertonen in het shirt van Uitgeest.

Dat kan mogelijk vrijdag vanaf 19.15 uur tegen SV De Rijp. Het team van Martin de Groot maakte in 2022/23 een rampseizoen door met talrijke botbreuken. Vijf keer moest 1-1-2 worden gebeld voor een ambulance tijdens de wedstrijd. Er werden deze zomer alleen een paar jeugdspelers aan het keurkorps toegevoegd. Matthijs Mars en Bas Koster zijn voorlopig niet fit, Milko Laan werkt aan zijn rentree, Patrick Brouwer is gestopt. Er stond aan het einde van het vorig seizoen wel de terugkeer van Robbert Waal en, na een zware knieoperatie, van Ricardo Stam tegenover. Het vakmanschap van De Groot wordt komend seizoen opnieuw zwaar op de proef gesteld.

Erik Oudshoorn.

Warmdraaitoernooi_2023_programma_affiche_V2.jpg


Warmdraaitoernooi_2023_Gerard_Doorgeest_affiche.png

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!