Eén sterke helft te weinig voor de winst - S.V. De Rijp - Voetbalvereniging in de Rijp

Eén sterke helft te weinig voor de winst

Eén sterke helft te weinig voor de winst

26 september 2022 18:15


Het is misschien een cliché maar Con Zelo-SV De Rijp was bij uitstek een wedstrijd met twee gezichten. Uiteindelijk stond er na ruim negentig minuten een 1-1 gelijkspel op het scorebord.

Het team van de nieuwe hoofdtrainer Martin de Groot mocht dat als verlies van twee punten beschouwen. De Rijp liet in de eerste helft na om de wedstrijd toen al te beslissen. Een geweldig veldoverwicht leidde slechts tot een treffer. En tot overmaat van ramp maakte de thuisploeg bij een van de spaarzame uitvallen enkele seconden voor het rustsignaal zelfs nog de gelijkmaker. Vervolgens ontspon zich in de tweede helft een totaal andere wedstrijd waarin de Walvisvaarders van geluk mochten spreken dat Con Zelo niet de winst greep.

In de eerste helft werkte de aanpak van De Groot nog perfect. Er werd hoog druk gezet en constant op de helft van de tegenstander gespeeld. Con Zelo kwam niet onder de druk uit en wist zelden de middenlijn te passeren richting het doel van Jos Timmer. Maar de eindpass van De Rijp was vaak niet zuiver genoeg. Na een vrije trap van Piet Blokdijk, die de doelman van Con Zelo maar net wist te pareren, en een schot van Thom Rijser, kwam Nick Visser een meter tekort bij een voorzet van Matthijs Mars.

Zeven minuten later was het wel raak. Een slimme pass van Thom bereikte Arnout van Oers en zijn voorzet werd door Milko Laan ingekopt. Achterin riep Piet op tot een grote score, maar het tegendeel gebeurde. Nick Visser verprutste een kans toen hij in de 39ste minuut een meter van de doellijn de bal precies in de baan van de keeper schoot. En vervolgens viel de goal dus aan de andere kant.

Met een domper ging De Rijp naar de kleedkamer voor de rust, terwijl Con Zelo moed putte uit die onverwachte gelijkmaker. In de tweede helft verloor De Rijp de strijd op het middenveld, ondanks de goede invalbeurt van Tim Deitmers. Pas in de 75ste minuut kregen de bezoekers weer een kans op een doelpunt. Invaller Aris Meester gaf goed voor op Milko die rakelings naast schoot. Een slotoffensief leverde daarna niets op.

De Groot constateerde achteraf dat zijn ploeg meedogenlozer moet worden. Met aardig en leuk spel win je de oorlog niet. Hij mist de killersmentaliteit bij sommige spelers, terwijl de ploeg uit Waarland de mouwen opstroopte om met vechtvoetbal een resultaat uit het vuur te slepen. Dat noemt De Groot onderdeel van Het Proces waarmee hij bezig is.

Con Zelo is op papier wel een van de tegenstanders waartegen De Rijp punten moet pakken in weer een zware poule. Zeker met het oog op de versnelde degradatie die nodig is voor de herstructurering van de competitie. Deze wordt door de KNVB nog angstvallig geheim gehouden. Zondag wacht Alcmaria Victrix, de nieuwe ploeg van Jos Karel, als opponent aan de Jan Ploegerlaan. Met een zege kan dit team al op vier punten worden gezet. Zo is het ook wel weer.

Erik Oudshoorn

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!