ING/Plus/LMW Warmdraaitoernooi prooi voor FC Purmerend - S.V. De Rijp - Voetbalvereniging in de Rijp

ING/Plus/LMW Warmdraaitoernooi prooi voor FC Purmerend

ING/Plus/LMW Warmdraaitoernooi prooi voor FC Purmerend

2 september 2022 18:15


Ook de 23ste editie van het smakelijke voorgerecht op het nieuwe voetbalseizoen voor amateurs werd een succes. Interessant voetbal, mooi weer, het optreden van volkszanger Gerard Doorgeest, veel belangstelling en een geweldige sfeer op beide dagen (26 en 28 augustus) vormden de ingrediƫnten voor een heerlijk weekend tijdens het ING/Plus/LMW Warmdraaitoernooi. Uiteindelijk werd FC Purmerend na twee grote overwinningen de verdiende winnaar. Daarmee gaf de ploeg van de nieuwe trainer Brian Tevreden direct zijn visitekaartje af voor het komende seizoen.

Uiteraard waren de ogen ook gericht op onze eigen SV De Rijp. Martin de Groot verloor bij zijn debuut als hoofdtrainer van de Walvisvaarders (1-2) tegen Tweedeklasser SEW. Maar daar maalde niemand om. De spelopvatting met veel druk naar voren, en dus voetbal op de helft van de tegenstander, kon iedereen bekoren. Sommige spelers voetbalden als herboren na een wat treurig vorig seizoen dat pas in de nacompetitie goed afliep. Ook de debutanten Piet Blokdijk – ondanks een foute terugspeelbal – en Arnout van Oers maakten een uitstekende indruk. Qua resultaat werd zondag tegen Fortuna Wormerveer (zaterdagteam) alles goedgemaakt met een 6-0 overwinning. Toen speelde onze hoofdmacht bewust wat behoudender.

Het tweede elftal kon vrijdag niet in actie komen door de (zeer late) afzegging van DZS. Zondag werd SEW 2 met 1-0 verslagen. Het seizoen kan beginnen!

Eindstand:

  1. FC Purmerend
  2. SV De Rijp
  3. VVW
  4. Fortuna Wormerveer Zat
  5. SDOB
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!