Facebook Toestaan Niet toestaan

De laatste horde naar de finale voor de JO13-1

20 mei 2023 21:00

De jongens van de JO13-1 van SV De Rijp komen in de eindfase van de KNVB-beker. In de halve finale moet eerst nog afgerekend worden met een geduchte tegenstander IJFC uit IJsselstein. In de competitie staan deze jongens het hele jaar al aan kop maar in de beker gelden andere wetten.

Het is erop of eronder en zo reisde de Rijp in colonne af naar IJsselstein. Op een doordeweekse dag om 19.00 uur was dan ook de aftrap, deze werd genomen door aanvoerder Thiemen. De eerste tien minuten was het behoorlijk aftasten maar daarna nam De Rijp brutaal de leiding door Youp Reijm. En nog voor de rust verdubbelde De Rijp zijn voorsprong naar 0-2 door een bedrijvige Tenzin. In de rust kwamen de jongens bij elkaar om samen met trainers Alex en Vincent te bespreken hoe deze wedstrijd over de streep moet worden getrokken.

In de tweede helft vlogen beide teams er weer op, en na tien minuten kwamen de IJsselsteiners terug op 1-2 en de spanning op én naast het veld nam behoorlijk toe. Gelukkig voor De Rijp nam die spanning snel af toen Roy met een rake kopbal de voorsprong vergrootte naar 1-3. Toen leek IJFC gebroken, De Rijp liep door Tygo van Schelt uit naar een comfortabele 1-4. De weer doorgebroken Tenzin werd nog gevloerd, wat de keeper van IJFC een gele kaart en een tijdstraf kostte. In de eindfase was het genieten voor het publiek, want met oogstrelende combinaties, speelde ze de tegenstander helemaal horendol. Met één keer raken en flitsende loopacties zette Tenzin de eindstand van 1-5 op het scorebord.

Na het laatste fluitsignaal is er nog een klein feestje gevierd in de kleedkamer. En na een lange knock-outfase, is nu op 3 juni om 12.30 uur de aftrap bij Legmeervogels in Uithoorn. Hier in de finale zullen de jongens aftrappen tegen de Reiger Boys uit Heerhugowaard. Alleen de finale halen is al een prestatie van formaat, en je mag wel spreken van een heuse teamprestatie!