JO13-1: Een plek naar de halve finale? - S.V. De Rijp - Voetbalvereniging in de Rijp

JO13-1: Een plek naar de halve finale?

JO13-1: Een plek naar de halve finale?

22 april 2023 14:30


Woensdag 19 april, om 17.00 uur vertrekken we vanuit De Rijp naar Bussum om de kwartfinale te spelen tegen SDO (Samenspel Doet Overwinnen) JO13-2. Na een pittige tocht met wat oponthoud onderweg, het is tenslotte toch spitstijd, komen we rond 18:15 aan bij de voetbalclub. De jongens worden door Alex (de trainer) nog even aangestuurd en dan kan de warming up beginnen, dat ziet er al zeer professioneel uit. Het lijken wel echte voetballers. En dan om 18:45 is de aftrap. De jongens geven een flinke brul en de wedstrijd is dan ook echt begonnen. Is de bal wel rond??

De eerst vijf minuten moeten de jongens elkaar even zoeken maar dan kunnen ze elkaar goed vinden. De tegenpartij weet ook nog eens onze lat te raken. Maar met mooi overspel blijven we vooral aan de kant van de tegenpartij, maar het lukt toch niet om te scoren. Af en toe komt SDO toch op en komen ze aardig in de richting van ons doel, maar dan…..is daar de verdediging onder leiding van Roy om redding te bieden. En dan is daar al het eerste fluitsignaal, de tijd vloog voorbij en het is ineens al rust. De jongens gaan wat drinken en krijgen van Alex nog wat instructies. De tweede helft gaat beginnen en de druk is een beetje toegenomen er moet toch wel gescoord gaan worden en wij liever 1 keer meer dan de tegenpartij. De jongens zijn zeer gedreven en proberen echt te scoren maar de bal wil er gewoonweg niet in. Er naast, er over, op de lat, de paal, en dan ineens een zeer mooie actie: Youp schiet op Tygo en Tygo past op Tenzin …..hij schiet….. raak…..de toeschouwers juichen maar helaas…..buitenspel!! De jongens proberen maar het lukt niet. En dan ook weer na een zeer spannende wedstrijd klinkt het eindsignaal. 0 – 0. En de mannen mogen zich op gaan maken voor de bloedstollende penalty’s.
Aanvoerder Youp wint voor de tweede keer de tos en kies ervoor om te beginnen met de penalty’s. Youp neemt de verantwoording voor de eerste penalty en hij schiet de bal prachtig is het net. Veel mooier kan je niet beginnen. Dan mag de tegenpartij en onze (lange) doelman Jelle is er klaar voor.  De tegenpartij dacht waarschijnlijk: ‘zal ik hem over de keeper heen schieten’ want de bal ging wel heel erg ver over. Zo komen wij dus 1-0 voor. Dan mag Roy opkomen voor de tweede penalty, eigenlijk een zekerheidje maar ja je weet het nooit he!! Roy schoot zijn bal feilloos door het net. SDO komt met zijn tweede man en Jelle staat er weer klaar voor. Jelle pakt hem. 2-0 voor ons. Ondanks de 2-0 voorsprong is het toch spannend. Dan maakt Tenzin zijn opwachting, en hij schiet keihard in de kruising. O, wat nou als de tegenpartij ….. Hun 3e man staat klaar….hij moet raak schieten….de bal spat uiteen op de lat. Het gejuich en geschreeuw begint. Het team stormt op Jelle af. We hebben gewonnen! Wat een zenuwslopende wedstrijd, maar we hebben gewonnen met 3-0! Op naar de halve finale. Super gedaan jongens. 
Oja, Samenspel doet overwinnen!!

Brenda van Schelt

JO13-1_bekerwedstrijd_19_april_2023.jpg
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!